Palace IoT Platfrom

Nem csupán a fejlesztési időt rövidíti le, de a vásárlók sokkal korábban készhez kaphatják a rá épült megoldásokat. Ez segít csökkenti a direkt és alternatív költségeket.

Rendelkezésre áll számos modul, melyek alapvetőek lehetnek a projektben és segítenek kiaknázni a beépített eszközök és legyártott tartalmak előnyeit a felhasználók számára. A projektnek megfelelő platform kiválasztása az első lépés a sikeres megvalósítás felé.

palace

Miért építünk platformra?

Üzleti terv korai validációja

Egy termékfejlesztési projekt első mérföldköve üzleti koncepciónk validációja és demonstrálása az érdekeltek felé. Ennek a validációnak a lehető legegyszerűbben kell történnie – lehetőleg még a részletekbe menő mérnöki erőfeszítések előtt.

A Palace IoT Platform lehetővé teszi, hogy Proof-of-concept prototípust készítsünk – hetek és nem hónapok alatt. Azzal, hogy hamar a célcsoport kezébe adjuk a prototípusokat gyorsan validálhatjuk a feltételezéseink és kihasználhatjuk a korai ügyfél-visszajelzések értékét.

Science pana
Manufacturing Process pana 2

Gyors a piacra lépés

Amikor megoldásunk validáltuk, akkor piacra akarunk lépni olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. A korai követő ügyfelek már alig várják, hogy a megoldásunk használhassák és talán már a versenytársaink is előre lépnek.

A prototípusunk értékesíthető termékké fejlesztése technikai és szervezeti problémákba ütközik:

 • Eszköz tervezés és gyártatás
 • Szoftver verziókövetés és kiadás
 • Cloud rendszer skálázhatósága
 • Hibakezelés és logok készítése

A platformunkra épülő termékek és szolgáltatások tapasztalatai miatt számos sémát és támogatást adunk a folyamatokhoz.

Kész komponensek és eszközök

IoT termékek és szolgáltatások fejlesztései nagyon hasonlóak, számos alapfunkció egyezik meg bennük. Számos előre elkészített white-label komponenst kínálunk, melyet csupán implementálni kell a projektben. Ilyenek például:

 • Webes felület
 • Dashboardok
 • Terepi eszközök
 • Ügyfél mobil applikációk
 • Telepítői-kivitelezői mobil appok
 • Kivitelezői és üzemeltetői oktató anyagok
 • Kész marketing anyagok
 • Vásárlói kommunikáció anyagok és tájékoztatók

Ezek a komponensek egyben segítenek a fejlesztési időt lerövidíteni, valamint hamar értékesíteni a vásárlóknak. Az előre elkészült komponensek egyedivé tétele és konfigurálása a szolgáltatás vagy termék felépítéséhez sokkal gyorsabb, mint a semmiből megalkotni őket.

3592719
GDPR pana

Biztonság, minősítés és megfelelés

Egy IoT megoldásnak vannak alapkövetelményei, melyek nem hoznak magukkal többlet üzleti értéket. Biztonság, tanúsítványok, szabályozási megfelelések többek közt. Ezeken a területek nagy megkönnyebbülést hoz a Palace alkalmazása.

A biztonság bármely IT rendszer követelménye. Ez nem egy egyszer elvégzendő feladat, sokkal inkább egy folyamat melyben a szoftverünk naprakészen tartjuk és figyelembe vesszük a legfrissebb biztonsági kockázatokat. IoT területi szakértelmünknek és tapasztalatunknak köszönhetően felkészülten támogatjuk a projekteket ebben is.

A szabályozói megfelelés és tanúsítványok megszerzése kiemelt fontosságú a vezetéknélküli és hardver megoldásokban és erre a Platform számost támaszt nyújt.

Ha pedig nagyvállalati kötöttségeket kell kielégíteni, mint a biztonsági dokumentációk és checklistek szerinti ellenőrzéseket, akkor mint a Platform fejlesztői is közbenjárhatunk ezen dokumentációk és checklistek elkészítésében, mellyel teljesülhetnek a belső igények.

 

Alapfunkciók a projektekhez

Vannak általános célú, valamit speciális funkciók és komponensek. Ezek jó eséllyel szükségesek az IoT megoldás felépítéséhez, vagy elengedhetetlen funkciót adnak a piacra vitt megoldáshoz.

A leggyakoribban alkalmazott komponensek:

Adatgyűjtés
Adataink a legkülönfélébb forrásból származhatnak. Érkezhetnek fájlban, direkt kommunikáción keresztül,vagy valamely harmadik feles web szolgáltatáson keresztül is.
Hisztorizálás
A begyűjtött adatokat tárolni szükséges hosszú időre visszamenőleg. Big Data technológiákra szabott rendszert építünk, mellyel az adattömeg hasznosítható.
Riasztás
Ha a begyűjtött adatokat elemezve szükséges riasztásokat generálni, akkor kész megoldások állnak rendelkezésre webes, sms, e-mailes értesítésre.
Harmadik feles integráció
Megfelelő REST API-kon keresztül csatlakozhatunk külső szolgáltatásokhoz pl . Sales Force vagy Google Cloud, vagy mi magunk nyújthatunk ilyen szolgáltatásokat.
Eszköz menedzsment
Az eszközök telepítése, cseréje és aktiválásakor fontos a megbízható eszköz menedzsment. Frissíthetjük ezen eszközöket a központi rendszeren keresztül.
Felhasználó menedzsment
A beépített felhasználó kezelési lehetőségekkel pl. megadhatjuk a hozzáférések szükséges szintjét, idejeit, és megóvhatjuk a véletlen hibáktól és illetéktelen hozzáféréstől a rendszerünk.
Kimutatások és riportok
Legyen rá szükség az üzemeltetésben vagy a felhasználók számára készül könnyen készíthetünk jól áttekinthető, egyedi kimutatásokat és elemzéseket, exportálhatunk adatokat.
Egyedi dashboardok
Egyedi igények szerint készített dashboardok, széles eszközárral és megjelenési opcióval. Segítségével gyorsan vizualizálhatjuk az adatok jelentését.
Számlázás és ügyfélkezelés
A számlázáshoz külső API-kkal könnyen automatizálhatjuk a számlázásunk. Ez alapulhat aktivitáson, eseményszámon, vagy törzsadatokon.
Adatelemzési és folyamat modellek
Könnyen építhetünk az adataink feldolgozására különböző analitikákat. Ezekhez különböző folyamatokat és kapcsolat analitikákat illeszthetünk.
Rendszerfelügyelet
A rendszer moduljainak felügyelete, az alap védelmi vonal mely figyel a rendszer megfelelő működésére, és áttekinthetővé teszi az esetleges anomáliák okait.
Előző
Következő
Container ship pana
Work time pana 1

Kockázat és költségek csökkentése

A nap végén a leggyakoribb oka az IoT Platformra építésnek a kockázatok és költségek csökkentése, ezek tervezhetővé tétele. Az IoT projektek kiemelkedően kockázatosak:
A Cisco felmérése 1845 cég és IT döntéshozót megszólaltató felmérése alapján az összes IoT projekt 75% -a leáll, vagy elbukik.

A Palace IoT Platform előnyeit kihasználva érdemben csökkenthetők, vagy eliminálhatók  ezek a kockázatok, mint például a technikai nehézségek, melyekkel már sokszor megoldott a Platformfejlesztő. Ki ne akarna olyan fejlesztői csapattal IoT projektet indítani, akiknek ez már a nagyon sokadig ilyen rendszerük?

Egy IoT Platform alkalmazása pénzbe kerül, de ezt a költséget jóval meghaladja a fejlesztők és szakértő kiválasztásának, a fejlesztésben és terepi tesztek lefolytatásában elért megtakarítás. Ezen kívül elkerüljük az a jelentős alternatív költséget, hogy elkésve érkezünk a piacra.

Mik a lépések?

Projekt Roadmap

Első lépésként megtervezzük a termékfejlesztési projektet. Elkészítjük a backlogot, felállítjuk az elérendő célokat, mérföldköveket. Megalkotjuk a projekthez tartozó metrikákat és egyeztetjük a költségvetést, KPI-okat.

Prototípus fejlesztés

Elkészítjük az első egyedi modulokat, mellyel a kívánt megoldást tesztelni lehet. Ezt követően folyamatos iterációkban fejlesztjük a megoldást, melyet

Implementálás

A prototípus implementálása az alaprendszerhez kompatibilis módon.
Automatizált tesztek futtatása, új tesztek készítése.

Termékfejlesztés

Első minimálisan kiadható termék felépítése. Korai követő ügyfelek számára értékesítés. Jó minőségű adatok és visszajelzések gyűjtése. Folyamatos iteráció az üzleti koncepciók változtatásainak lekövetésére.

Új funkció Fejlesztés

Az új, egyedi szoftverelemek és eszközök könnyen integrálhatók a meglévő rendszerhez. A dokumentáció szerint készített új rendszerelemek kompatibilisek.
Az éles szolgáltatás futás közben is frissíthető, újraindítható.

Új komponensek

A fejlesztett megoldás később is könnyen módosítható és bővíthető.
Új, addig nem alkalmazott alaprendszer tartozó komponens is hozzáadhatunk

Cloud renszer építése

A felépített IoT rendszer roszobtus cloud rendszerbe épül, mely kiszolgálja a felhasználókat különböző felületeken, pl. böngészőben vagy mobilon. A megfelelő technológiák biztosítják, hogy a terhelés és támadások kezelését.

Api Csatlakozás

Csatlakozhatunk harmadik feles, vagy más saját rendszereinkhez. Külső szolgáltatásokat integrálhatunk, vagy nyújthatunk más rendszereknek.

Termékkövetés

Minden platformhoz tartozó, különböző funkciókért felelős komponensű verzióját hozzáférhetővé tesszük.

Saját fejlesztés

A modulok felépítése és működése jól dokumentált. Így a megoldás az IoT platformra fejlesztést követően önállóan is bővíthető új modulokkal. Ezek a bővítések elkészülhetnek a platformfejlesztő nélkül is.

palace modul 01
palace modul 2 01
palace modul 3 2 01
palace modul 4 01
palace modul 5 05

Lépjen velünk kapcsolatba!

IRODA

H-1066 Budapest,

Dessewffy utca 18-20.

Kapcsolat

Telefon : + 36 70 70 10 229

E-mail : info@siteblabs.hu

site b white

Site B Labs Kft.

H-1066 Budapest, Dessewffy utca 18-20.

Adószám: 27056200-2-42

Közösségi adószám: HU27056200

Cégjegyzékszám: 01-09-347038  

© Minden jog fenntartva.

Elérhetőség

info@siteblabs.hu

+36 70 701 0229